Det er ikke blevet nemmere at købe ERP

Vi ser et marked, hvor antallet af leverandører og produkter ikke er blevet færre, hvor der samtidigt nyudvikles løsninger, som gør kunderne i stand til at øge deres konkurrenceevne ved hjælp af nye digitale tilbud, men hvor det samtidigt skaber mange åbne spørgsmål for kunderne, om de skal gå til højre eller venstre. Selvom det meste ligger i skyen, så tro ikke at det er blevet nemmere at købe ERP.

Vi ser fortsat en række af de samme leverandører som vi også så for 10 år siden, men vi ser samtidig at ERP-kernen bliver mindre og at der suppleres med en lang række mindre løsninger. Såvel ”traditionelle” best-of-breed løsninger men i høj grad også af nye apps og mindre applikationer som er født i skyen – måske løsninger som kun har få år på bagen. Disse løsninger er ofte nemme at anskaffe – ja måske kun en betaling via et kreditkort og med få steps er man oppe og køre. Sådanne løsninger ses ofte anskaffet af forretningen uden om IT – men lige pludselig indhentes man af virkeligheden. Hvordan sikrer man en ordentlig arkitektur ? Hvordan sikrer man sig at man vedligeholder alle disse løsninger og hvordan håndterer man masterdata på tværs af de mange nye applikationer.

Så hvor det umiddelbart kan virke enkelt at anskaffe nye forretningssystemer – så bliver opgaven lang større når man bliver mødt af hverdagen og hvor løsningerne skal vedligeholdes og sikres sammenhæng for at de opfylder forretningsbehovene.

Vi ser at ERP-kernen bliver mindre og at der suppleres med en lang række best-of-breed 3.part løsninger.